Інформаційні ресурси з усього світу

«УКРАГРОТЕКА»

національний інформаційний ресурс (електронний каталог)

(http://www.dnsgb.kiev.ua/bazi)

Включає анотовані бібліографічні записи на книги, брошури, журнали електронні документи, ресурси Internet і інші документи з колекції Державної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААУ, а також на статті із збірок, періодичних видань з питань АПК, виданих в Україні.

Тематичні рубрики: екологія, охорона природи, ботаніка, біологія, економіка сільського господарства, ветеринарія, лісове господарство, організація і управління сільськогосподарським виробництвом, механізація сільського господарства, ґрунтознавство, агротехніка, сільськогосподарська меліорація, добрива, шкідники, хвороби і захист рослин, рільництво, садівництво, плодівництво, овочівництво, тваринництво, продукція тваринництва, бджільництво, мисливство, рибальство, рибництво, переробка сільськогосподарської продукції.
ведеться ДНСХБ УААН з 2000 р.

Об’єм 180 тис. записів

Українською мовою


“АГРОС”

(http://www.cnshb.ru/)

Найбільша в АПК Росії документографічна база даних Центральної наукової сільськогосподарської бібліотеки Россільгоспакадемії. Включає анотовані бібліографічні записи книг і статей із збірок, періодичних видань, що продовжуються, з проблем сільського господарства і суміжних галузей з російського та світового потоку публікацій.

Тематичні рубрики: екологія, охорона природи, ботаніка, біологія, економіка сільського господарства, ветеринарія, лісове господарство, організація і управління сільськогосподарським виробництвом, механізація сільського господарства, грунтознавство, агротехніка, сільськогосподарська меліорація, добрива, шкідники, хвороби і захист рослин, рільництво, садівництво, плодівництво, овочівництво, тваринництво, продукція тваринництва, бджільництво, мисливство, рибальство, рибництво, переробка сільськогосподарської продукції, живлення.

Ведеться ЦНСГБ Россільхозакадемії з 1985 р.

Об’єм бази даних: більше 1,2 млн. записів

Російською мовою


AGRIS

(http://agris.fao.org/)

International Information System for the Agricultural Sciences and Technology

Міжнародна інформаційна система з сільськогосподарських наук і технологій
Включає бібліографічні записи і реферати документів з сільського господарства і суміжних галузей з країн-членів FAO.

Ведеться національними центрами країн-членів FAO і Координаційним центром AGRIS у Римі з 1975 р.

Об’єм 3,5 млн. записів

Англійською мовою


CARIS

(http://www4.fao.org/caris/)

Current Agricultural Research Information System

Міжнародна інформаційна система з сільськогосподарських наукових проектів і технологій
Включає короткі описи науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, що ведуться або закінчених, в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою – членах FAO.
ведеться національними інформаційними центрами країн-членів FAO і Координаційним центром AGRIS/CARIS в Римі

Об’єм 40 тис. записів

Англійською, французькою, іспанською, арабською мовами


AGRICOLA

(http://agricola.nal.usda.gov/)

Agricultural On-Line Access

Інформаційна система США з сільськогоагосподарству.

Ведеться Національною сільськогосподарською бібліотекою США з 1970 р.

об’єм 4,5 млн. записів

англійською мовою


Російський зведений каталог науково-технічної літератури

(http://www.gpntb.ru/win/search/rsk.html)

Включає бібліографічні записи на книги і журнали з природничих наук, техніки, сільського господарства і медицини більш ніж 1200 бібліотек-учасниць з адресами фондовласників.

Ведеться ГПНТБ Росії з 1996 р.

Об’єм 675 тис. записів

Російською мовою


AGORA

(http://www.aginternetwork.org/en/)

Access to Global Online Research in Agriculture

Глобальні дослідження в сільському господарстві
Включає бібліографічні записи і повні тексти зі світового потоку публікацій сільськогосподарської тематики і суміжних галузей.

Ведеться Продовольчою сільськогосподарською організацією ООН (FAO)

Провідні наукові видавництва Європи і США

Відкрили доступ до своїх онлайнових журналів

В галузі сільського господарства, понад 1 тис. журналів.

З 2003 року, для України безкоштовна.

Англійською, арабською, іспанською, французькою мовами


EBSCO

http://search.ebscohost.com/

Бази даних компанії EBSCO Publishing

Включає бібліографічні записи і повні тексти зі світового потоку публікацій з сільського господарства і суміжних галузей.

В базах даних: Academic Search Premier, Business Sourse Premier, MASTERFILE Premier, по суспільних, гуманітарних, природних, технічних, медичних науках в базах даних: MEDLINE, Regional Business News, Health Sourse – Consumer Edition, Health Sourse: Nursing/Academic Edition, Clinical Pharmacology, Library, Information Sience&Technology Abstracts, Newspaper Source.

Ведеться компанією EBSCOPublishing

Англійською мовою


DOAJ

http://www.doaj.org/

Directory of Open Access Journals

Доступ до повних текстів наукових журналів

Включає повні тексти наукових журналів з сільського господарства і суміжних галузей зі світового потоку публікацій.

Ведеться Lund University Libraries, Head Office

Англійською мовою


KOMPASS

http://www.kompass.com/

The Business to Business Search Engine

довідник виробників товарів і послуг

Включає найменування і форму власності підприємств всіх країн світу, поштові адреси, прізвища та імена керівників, факси і телефони підприємств, e-mail, web-сторінки, види діяльності, класифікатор товарів і послуг.

Тематичні рубрики: ветеринарія, лісове господарство, механізація сільського господарства, грунтознавство, агротехніка, добрива, захист рослин, садівництво, плодівництво, овочівництво, квітникарство, тваринництво, рибне господарство, переробка сільськогосподарської продукції, харчова промисловість, торгівля, енергетика, транспорт, бізнес, медицина

Ведеться ТОВ НИЦ “Пн-компасс”

Об’єм 2 млн. записів

Російською, англійською, німецькою, французькою, іспанською та ін. мовами


Core Historical Literature of Agriculture

http://chla.mannlib.cornell.edu/

Базова історична література з сільського господарства 18-20 ст.

Включає електронну колекцію кращих монографій з сільського господарства, опублікованих в період з 18 століття до середини 20 століття в США і Західній Європі.

Тематичні рубрики: екологія, охорона природи, ботаніка, біологія, економіка сільського господарства, ветеринарія, лісове господарство, організація і управління сільськогосподарським виробництвом, механізація сільського господарства, грунтознавство, агротехніка, сільськогосподарська меліорація, добрива, шкідники, хвороби і захист рослин, рільництво, садівництво, плодівництво, овочівництво, тваринництво, продукція тваринництва, бджільництво, мисливство, рибальство, рибництво, переробка сільськогосподарської продукції, продовольство, живлення

Ведеться Cornell University’s Albert R. Mann Library

Об’єм 840 тис. сторінок текстів (1834 документи)

Англійською мовою


EURO PAGES

http://www.europages.com/

Європейський бізнес-довідник

Включає найменування організацій і підприємств країн Європи, їх адреси, телефони, факси, e-mail, web-сторінки, напрями діяльності, види вироблюваної продукції і послуги, що надаються.

Тематичні рубрики: охорона навколишнього середовища, лісівництво, механізація сільського господарства, землеробство, добрива, плодівництво, овочівництво, квітникарство, тваринництво, продукція тваринництва, рибництво, харчова промисловість, деревообробна, хімічна промисловість, енергетика, будівництво

Ведеться компанією “Euredit SA” (Париж)

Об’єм 500 тис. записів на 25 мовах: англійській, російській, німецькій, французькій, іспанській та ін.


FAOSTAT

http://www.fao.org/corp/statistics/en/

Статистика FAO

Включає статистичні дані 210 країн світу.

Тематичні рубрики: економіка сільського господарства, землекористування, лісове господарство, лісівництво, механізація сільського господарства, грунтознавство, агротехніка, сільськогосподарська меліорація, добрива, захист рослин, рільництво, садівництво, плодівництво, овочівництво, тваринництво, рибне господарство, переробка сільськогосподарської продукції, продукти харчування, демографія.

Ведеться національними центрами країн-членів FAO

Англійською, французькою, іспанською, арабською, китайською мовами


APPLIED SCIENCE & TECHNOLOGY SOURCE

Повнотекстова база даних, яка охоплює спектр прикладних наук та інформаційних технологій. База даних має понад 1400 повнотекстових журналів. Тематика бази включає такі галузі прикладних досліджень: акустика, авіація, хімія, геологія, металургія, текстильна промисловість, робототехніка, штучний інтелект, біомедична інженерія, нейронні та оптичні мережі, ядерна енергетика і т.д.


LEGAL SOURCE

Повнотекстова база даних, яка забезпечує доступ до цінних наукових журналів в галузі права та є авторитетним джерелом інформації з юриспруденції. Колекція пропонує інформацію про закони та правові питання в галузі криміналістики, міжнародного права, медичного права, федеральних законів, організованої злочинності, трудового та гуманітарного права, етики, навколишнього середовища.


HUMANITIES SOURCE

Цінний ресурс для студентів, дослідників, вчених та викладачів, які цікавляться всіма аспектами гуманітарних наук, літератури, розвитку наукової та творчої думки. Humanities Source містить повні тексти 1450 журналів, забезпечує доступ до бібліографічних даних, літературних текстів, рецензій на книги, фільми, театральні вистави, програми телебачення та радіо. Тематика бази охоплює: філософію, релігію та теологію, історію, археологію, мовознавство, літературну та соціальну критику, фольклор, журналістику, музику, театральне та кіномистецтво.


EDUCATION SOURCE

Цінне джерело інформації з питань освіти. Нараховує понад 1700 журналів та більш 550 монографій, книг, матеріалів конференцій, звітів, освітніх текстів. База є важливим джерелом інформації з навчально-дослідницьких програм в освіті студентів та створенні навчальних програм. Зміст бази включає: освіту для дорослих, порівняльну освіту, післядипломну освіту, дистанційну освіту, навчальні технології, початкову школу, вищу освіту, навчальні матеріали, релігійну освіту, відносини між вчителями та батьками, політику в галузі освіти, методи навчання.


eBOOK ACADEMIC COLLECTION TRIAL

Колекція електронних наукових книг на платформі EBSCOhost. Колекція включає понад 360 000 електронних книг 800 видавництв світу. Тематика: філософія, літературознавство, релігія, політологія, бізнес, техніка, мистецтво, медицина і т.д.


EBSCO DISCOVERY SERVISCE

Пошуковий інтерфейс, який забезпечує простий та багатофункціональний доступ до всього інформаційного масиву. Має високу точність та швидкість відображення результатів пошуку.