ЛЮДИНА В ПСИХОЛОГІЧНОМУ ДЗЕРКАЛІ ЧИТАННЯ

            Під такою назвою 22 квітня в читальній залі бібліотеки відбулося відкриття літературно-психологічної вітрини.

            Захід, присвячений Всесвітньому дню книги та авторського права і Дню психолога, спільно підготували і провели зав.бібліотеки Лахіна Л.О. та практичний психолог Коробова О.Г..

           Учасниками цього цікавого дійства стали студенти 411гр. (куратор Єфременко О.А.) та 412 гр.(куратор Шуляк І.В.), а також заст. директора з навчальної роботи Лук’яненко Л.М. і методист Шаповал І.Г..

          Присутні стали учасниками експрес-анкетування з питання читання взагалі та книг із психології зокрема, яке провела Коробова О.Г..

           Потім зав. бібліотеки Лахіна Л.О. за допомогою презентації познайомила присутніх з історією книги. Студенти активно залучилися до обговорення питання про функції книги та чому «Буквар» і Біблія вважаються найголовнішими книгами в нашому житті. Цікавою була інформація про улюблені книги відомих людей: акторів, музикантів, письменників.

          Продовжила цю тему Коробова О.Л., використавши презентацію «Відомі книг для видатних людей», наголосивши, що саме згадані книги

допомогли в житті  названим людям. Результати анкетування показали, що присутні читають. Читають  різножанрову літературу, що вже є  прекрасно у наш час.

          Найцікавішим  став момент, коли проводилася дискусія «Книга електронна чи паперова ?». Студенти разом із Ольгою Геннадіївною та Лідією Олексіївною активно визначили «+» та «-» електронної та паперової книг, аргументуючи свої позиції. Потім спільно підвели підсумок : книга повинна бути в житі кожного хоч в електронному, хоч у паперовому вигляді. Головне – читати. Бо це дає можливість удосконалюватися, всебічно розвиватися, користуватися виключною можливістю пізнавати нове через читання книг.

         Насамкінець Лахіна Л.О. порекомендувала присутнім книги із психології для саморозвитку та самовдосконалення та наголосила, що в читальній залі оформлено виставки «Завжди там, де потрібна допомога» (до Дня психолога) та «Книга- це сила, що рухає світ»(до Всесвітнього дня книги та авторського права).

         Коротке інтерв’ю з присутніми, яке провела Коробова О.Г., показало, що інформація була цікавою та корисною, підштовхнула до висновку про те, що треба читати більше  і не тільки художньої літератури.

        Літературно-психологічна вітрина відкрила нові книги з фонду бібліотеки та надала нові можливості користувачам у відкритті світу книги.

Коробова О.Г., практичний психолог,

Лахіна Л.О., зав.бібліотеки

Залишити відповідь